Kycklingsoppa från Marocko

1153

4-6 personer

Ingredienser
250 g strimlad kycklingfilé
1 röd strimlad lök
1 msk olja
1 ½ tsk kummin
2 krm sambal oelek
1 l hönsbuljong
1 krm gurkmeja
0,5 l färdigblandad apelsinjuice
2 potatis tärnade
1 finstrimlad röd paprika
150 g sockerärtor
salt och peppar
persilja

Myntayoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk färsk finhackad mynta
salt

Gör så här:
Stek kycklingen och löken i oljan tills det får färg.
Tillsätt kummin, sambal oelek och gurkmeja och lår bryna samman.
Häll buljongen och apelsinjuicen över och lägg ner potatisen. Låt det koka på svag värme tills kycklingen och potatisen är färdigkokt, ca 15 min. Salta och peppra.
Lägg i paprika och sockerärtorna sist av allt och låt soppan koka upp igen. Garnera med persilja och myntayouhurt.

DELA
Föregående artikelArmans indiska soppa
Nästa artikelTobias Linssoppa