Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Rödbetsgazpacho

15-30 små glas beroende på storlek. Tillagning: ca 10 minuter

Ingredienser
3-4 färska rödbetor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
10-12 tomater
gourmetsalt

Gör så här:
Skala rödbetorna med potatisskalare. Skala lök och vitlök och hacka grovt. Skala ingefäran med en liten kniv och skär i mindre bitar.
Häll ner alltsammans i en matberedare tillsammans med tomaterna. Kör till en ganska tjock soppa. Smaka av med salt, svartpeppar från kvarn och ev. lite honung.

Häll upp i fina små glas eller koppar och toppa med lite gourmetsalt. Servera på bricka.

Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »