Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Polentapanerade kycklingspett med parmensandipp

Kycklingspett

Ingredienser
12 st. innerfileér
3 ägg
3 dl polentagryn
1 msk paprikapulver (valfritt)

Gör så här:
Vänd de tinade fileerna i ägg och panera i polentagryn, ev. smaksatt med paprika. Stek i olivolja på medelvärme i ca: 4-6 minuter på varje sida. Kyckling måste gå till minst 70 grader men ta det lite varsamt så inte det blir torrt. 70 räcker.
Låt svalna och trä på pinnar. Kan stå över natt i kyl men tag fram och temperera en timme innan. Iskall mat smakar inte mycket.

Parmensandipp

Ingredienser
2 dl crème fraiche, valfri fetthalt
1 dl parmesanost, fint riven
1  vitlöksklyfta, finhackad
1 skvätt worcestershiresås
ca: 0,5 dl basilika, hackad färsk
salt,  svartpeppar

Gör så här:
Blanda allt och smaka av. Kan med fördel stå över natten

Populära artiklar.

Annons


Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »
Stäng meny