Polentapanerade kycklingspett med parmensandipp

Kycklingspett

Ingredienser
12 st. innerfileér
3 ägg
3 dl polentagryn
1 msk paprikapulver (valfritt)

Gör så här:
Vänd de tinade fileerna i ägg och panera i polentagryn, ev. smaksatt med paprika. Stek i olivolja på medelvärme i ca: 4-6 minuter på varje sida. Kyckling måste gå till minst 70 grader men ta det lite varsamt så inte det blir torrt. 70 räcker.
Låt svalna och trä på pinnar. Kan stå över natt i kyl men tag fram och temperera en timme innan. Iskall mat smakar inte mycket.

Parmensandipp

Ingredienser
2 dl crème fraiche, valfri fetthalt
1 dl parmesanost, fint riven
1  vitlöksklyfta, finhackad
1 skvätt worcestershiresås
ca: 0,5 dl basilika, hackad färsk
salt,  svartpeppar

Gör så här:
Blanda allt och smaka av. Kan med fördel stå över natten

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)