Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Kallrökta laxrullar

25-30 st

Ingredienser
300 g gravad lax i tunna stora skivor
1 dl färskost  m. pepparrotssmak alt. naturell färskost och färskriven pepparrot efter smak.
1 Gurka

Gör så här:
Skala, kärna ur och skär gurkan i långa stavar.
Lägg ut laxskivorna lite omlott på plastfolie till en fyrkant, ca 25×25 cm. Bred färskosten över laxen. Lägg ut gurkstaven (så den hamnar i mitten på den färdiga rullen) Rulla ihop laxen och linda om plasten.

Låt laxrullen ligga i frysen minst 4 tim. Ta fram den ca 1/2 tim före servering. Skär laxrullen i tunna skivor med en vass kniv. Lägg dem på skivor av kavring el. rostad baguette garnera med ärtskott eller annan färsk ört.

Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »

Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »
Stäng meny