Kallrökta laxrullar

25-30 st

Ingredienser
300 g gravad lax i tunna stora skivor
1 dl färskost  m. pepparrotssmak alt. naturell färskost och färskriven pepparrot efter smak.
1 Gurka

Gör så här:
Skala, kärna ur och skär gurkan i långa stavar.
Lägg ut laxskivorna lite omlott på plastfolie till en fyrkant, ca 25×25 cm. Bred färskosten över laxen. Lägg ut gurkstaven (så den hamnar i mitten på den färdiga rullen) Rulla ihop laxen och linda om plasten.

Låt laxrullen ligga i frysen minst 4 tim. Ta fram den ca 1/2 tim före servering. Skär laxrullen i tunna skivor med en vass kniv. Lägg dem på skivor av kavring el. rostad baguette garnera med ärtskott eller annan färsk ört.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »