Armans indiska soppa

755

4-6 personer

Ingredienser
250 g tärnat lammkött
1 msk olja
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
En halv purjolök
2 msk tomatpuré
1,3 l köttbuljong
1 riven morot
1 dl röda torkade linser
1 tsk pressad citron
1 burk passerade tomater
1,5 tsk hackad ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk spiskummin

Yoghurt med koriander
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm garam masala
2 tsk hackad färsk koriander

Gör så här:
Blanda yoghurten först så smakerna hinner blanda sig. Bryn lammköttet i oljan, tillsätt lök, purjo och vitlök. Blanda ner tomatpurén och båt det bryna samman.

Häll buljongen över, tillsätt morot, ingefära, garam masala, tomater och spiskummin. Låt det koka tills köttet är mört ca 40 min.

Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med färsk koriander och ett gott bröd.

DELA
Föregående artikelGrön soppa
Nästa artikelKycklingsoppa från Marocko