Primörsallad

Ingredienser
Späda morötter
Solrosskott
Rödbetor
Salladslök
Storbladig persilja
Pinjenötter
Sockerärter
Färsk potatis
Gurka
Sparris
Parmesan
Olivolja
Smaksatt Keso

Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Rödbetor tar olika lång tid på sig att koka. Är de färska så tar det omkring 20 min, är det vinterrödbetor så tar det upp till 50-60 min. Koka färskpotatisen. Borsta av morötterna och behåll en del av blasten för dekorationens skull.

Stek morötterna och den färska sparrisen i olivolja. Dela den kokta färskpotatisen. Dela rödbetorna i bitar. Skär salladslöken i sneda bitar. Skär gurkan i stavar. Blanda samman solrosskott, sockerärter och persiljan. Hyvla över parmesan, strö över flingsalt och svartpeppar. Njut av sommarens goda mat! Servera med ett gott bröd och smaksatt Keso, t.ex. Keso fetaoliv.

Populära artiklar.