Ingredienser
Späda morötter
Solrosskott
Rödbetor
Salladslök
Storbladig persilja
Pinjenötter
Sockerärter
Färsk potatis
Gurka
Sparris
Parmesan
Olivolja
Smaksatt Keso
Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Rödbetor tar olika lång tid på sig att koka. Är de färska så tar det omkring 20 min, är det vinterrödbetor så tar det upp till 50-60 min. Koka färskpotatisen. Borsta av morötterna och behåll en del av blasten för dekorationens skull.
Stek morötterna och den färska sparrisen i olivolja. Dela den kokta färskpotatisen. Dela rödbetorna i bitar. Skär salladslöken i sneda bitar. Skär gurkan i stavar. Blanda samman solrosskott, sockerärter och persiljan. Hyvla över parmesan, strö över flingsalt och svartpeppar. Njut av sommarens goda mat! Servera med ett gott bröd och smaksatt Keso, t.ex. Keso fetaoliv.