Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Sallad med rökt lax

Ingredienser
Kokta rödbetor
färskpotatis
Färsk storbladig persilja
Gräslök
Sockerärtor
Citron
Blandad sallad
Salladslök
Rädisor
Flingsalt
Mörkt saftigt bröd t.ex fillimpa eller kavring

Dijondressing
4 msk Dijonsenap
1 dl Olivolja
1 dl matolja
0.5 dl äppelcidervinäger
0,5 tsk Salt

Gör så här:
Borsta rödbetorna rena och skär av blasten. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Rödbetor tar olika lång tid på sig att koka. Är de färska så tar det omkring 20 min, är det vinterrödbetor så tar det upp till 50-60 min. Koka dem med fördel i förväg. Koka färskpotatisen. Dela de kokta rödbetorna och färskpotatisen itu.

Skär salladslöken och rädisorna och blanda samman allt med den blandade salladen, sockerärtorna och den storbladiga persiljan. Strö över flingsalt.

Blanda ingredienserna till dressingen.

Tag av skinnet av den rökta laxen och dela i stora bitar. Servera salladen tillsammans med ett mustigt mörkt bröd, gärna kavring eller fillimpa.

Populära artiklar.

Annons


Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »
Stäng meny