Ingredienser
Kokta rödbetor
färskpotatis
Färsk storbladig persilja
Gräslök
Sockerärtor
Citron
Blandad sallad
Salladslök
Rädisor
Flingsalt
Mörkt saftigt bröd t.ex fillimpa eller kavring
Dijondressing
4 msk Dijonsenap
1 dl Olivolja
1 dl matolja
0.5 dl äppelcidervinäger
0,5 tsk Salt
Gör så här:
Borsta rödbetorna rena och skär av blasten. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Rödbetor tar olika lång tid på sig att koka. Är de färska så tar det omkring 20 min, är det vinterrödbetor så tar det upp till 50-60 min. Koka dem med fördel i förväg. Koka färskpotatisen. Dela de kokta rödbetorna och färskpotatisen itu.
Skär salladslöken och rädisorna och blanda samman allt med den blandade salladen, sockerärtorna och den storbladiga persiljan. Strö över flingsalt.
Blanda ingredienserna till dressingen.
Tag av skinnet av den rökta laxen och dela i stora bitar. Servera salladen tillsammans med ett mustigt mörkt bröd, gärna kavring eller fillimpa.