Spröd doptårta i maräng

En väldigt snabb bakad och god tårta!

8 bitar

Ingredienser
2 färdiga marängbottnar

Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 ½ dl lemon curd
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
Färska jordgubbar

Ovanpå:
2 dl grädde
100 g vit choklad
1 dl creme fraiche
5 dl färska bär

Gör så här:
Vispa grädden och philadelphiaosten till en fast konsistens. Rör ut lemon curden i lite av gräddblandningen. Vänd ner blandningen i gräddsmeten och smaksätt med vaniljsocker.

Bred citronkrämen på den ena marängbottnen, lägg den andra ovanpå och bred kräm även på den.

Skär jordgubbarna i bitar och garnera på tårtan. Servera tårtan omgående så den inte mister sin sprödhet

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »