Bulgursallad med kräftstjärtar, dill och pesto

Ingredienser
Sallad
Bulgur
Pesto
Kräftstjärtar
Färsk dill
Parmesan
Körsbärstomater
Ägg
Citron
Flingsalt
Chashewnötter
Blandad sallad ruccola, mm
Färsk bladspenat

Avocadoröra
avocado
sambal olek
citron
havssalt

Gör så här:
Denna fantastisk goda sallad är lätt att göra. Koka bulgur efter receptet på paketet till antal personer. Beräkna till något fler än antal personer ni räknar med. Bättre för mycket än att det inte räcker. Köp färdig pesto, visst är det kul att göra allt själv men det blir både billigare och det spar tid att köpa färdigt. Den kokta bulguren blandas med rikligt med pesto.

Välj mellan att lägga upp maten på tallriken åt gästerna, det blir klart snyggast, men å andra sidan kanske ni har alldeles för många gäster för att orka med det. De andra alternativen är att blanda samman allt i en stor skål eller lägga upp i små skålar så gästerna får blanda sin egen sallad.
Kräftstjärtar i lag funkar bra. Häll av lagen och blanda ner i bulguren. Dela körsbärstomaterna i halvor. Dela äggen i halvor. Blanda salladen med bulgur. Lägg på ägghalvor, körsbärstomater, riv parmesanost i stora flagor över salladen. Lägg på en rejäl citronskiva. Strö över havssalt, cashewnötter och olivolja.

Kärna ur en mogen avocado. Mixa den slät, smaka av med flingsalt, sambal olek och citron.

Servera med gott bröd och en stor klick med avokadoröra.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)Dikter till dopet

Dikt till dop

Dopdikt som du gärna får läsa upp vid dopet. Välj gärna en fin dikt när det är dags för dop. Du har här ett stort urval av dikter.

Läs artikeln »