Bröd med lagrad ost

0
933

4-6 personer

Ingredienser
1 pkt jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk honung
1-2 tsk oregano
1 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 dl lagrad riven ost
9-10 dl vetemjöl

Ägg för pensling av bröd
Ev. vallmofrön eller andra frön

Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet efter hand och rör ur så jästen löser sig. Rör ner salt, honung, oregano, osten och de olika mjölsorterna, men var försiktig med vetemjölet, tillsätt hälften först och därefter mer tills degen är smidig och slätter kanterna på degbunken.

Låt den jäsa under bakduk i 30 min.

Knåda degen och knåda noga och forma till små bröd och lägg dem på smorda plåtar.
Jäs under bakduk i ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över ev. vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min.
Svalna under bakduk.

DELA
Föregående artikelGoda bröd
Nästa artikelRödbetsbröd

INGA KOMMENTARER