Rödbetsbröd

Ingredienser
5 dl vatten
50 gram jäst
2 msk olivolja
1 tsk salt
500 g rödbetor – ca 5dl finrivna
14-15 dl ekologiskt vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
1 dl svarta oliver utan kärnor
200 g fetaost

Pensling
1 msk olivolja

Gör så här:
Värm vattnet fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rivna rödbetor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Jäs under bakduk i 30 min.

Efter jäsningen, dela degen i två delar. Kavla ut till en kaka ca 25×35 cm. Fördela oliver och fetaost (spara lite till garnering).

Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna med skarven ner på en bakpappersklädd plåt. Jäs 30 min. Pensla bröden med olja och strö på ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »