Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Goda bröd

Ingredienser
50 g jäst
1 liter kallt vatten
1 msk salt
1 dl havrekli
2 dl linfrö
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn
2,2 l vetemjöl.

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Låt jästen lösas upp. Tillsätt salt, kli, linfrö och gryn. Arbeta ned mjölet tills degen släpper bunkens sidor. Strö ett tunt lager mjöl på degen och lägg över en duk och låt jäsa. Jäs i 2 timmar.

Dela degen och forma två runda bröd, arbeta in mer mjöl om det skulle behövas. Lägg dem på en plåt, täck med duk och läs i ytterligare 1 timma.

Gör två snitt i vardera bröd med en vass kniv och grädda i nedre delen av ugnen i 275 grader i ca 10 min. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare 20 min.
Låt dem kallna utan bakduk.

Populära artiklar.

Annons


Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »
Stäng meny