Bröd med frukt och nötter

Ingredienser
250 g torkade aprikoser
200 g hasselnötter
200 g  sötmandel
10 dl vetemjöl
8 dl rågmjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka aprikoserna och nötterna grovt och blanda alla torra ingredienser. Blanda ner frukt och nötter, häll i fil och sirap och rör om väl. Häll smeten i två väl smörbröade avlånga formar. Grädda i 2 timmar i nedre delen av ugnen. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Populära artiklar.



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »