Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Pappa Rickards goda ölbröd

4-6 personer

Ingredienser
1 pkt jäst
½ l mörkt öl
2 tsk salt
1 tsk mald anis
2 msk matolja
1 ½ dl hasselnötter, grovhackade
2 dl rågmjöl
1 dl rågflingor
9-11 dl vetemjöl

Gör så här:
Värm ölet till fingertemperatur. Smula ner jästen i en bunke och häll över den ljumma ölen lite i taget så att jästen blandas ut. Tillsätt de andra ingredienserna men bara hälften av vetemjölet. Blanda noggrant samman. Arbeta sedan in vetemjölet lite i taget tills degen släpper om degbunkens kanter och är smidig. Låt jäsa i 30 min.

Knåda degen och dela den in två delar forma dem till två runda släta bullar. Lägg dem på en smörad eller bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 40 min. Grädda i nedre delen av ugnen. Ugnstemperaturen ska vara 250 grader innan du sätter in bröden därefter sänker du temperaturern till 175 grader när bröden sätts in. Grädda i 35-40 min.
Svalna under bakduk.

Populära artiklar.

Annons


Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »
Stäng meny