Pappa Rickards goda ölbröd

0
735

4-6 personer

Ingredienser
1 pkt jäst
½ l mörkt öl
2 tsk salt
1 tsk mald anis
2 msk matolja
1 ½ dl hasselnötter, grovhackade
2 dl rågmjöl
1 dl rågflingor
9-11 dl vetemjöl

Gör så här:
Värm ölet till fingertemperatur. Smula ner jästen i en bunke och häll över den ljumma ölen lite i taget så att jästen blandas ut. Tillsätt de andra ingredienserna men bara hälften av vetemjölet. Blanda noggrant samman. Arbeta sedan in vetemjölet lite i taget tills degen släpper om degbunkens kanter och är smidig. Låt jäsa i 30 min.

Knåda degen och dela den in två delar forma dem till två runda släta bullar. Lägg dem på en smörad eller bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 40 min. Grädda i nedre delen av ugnen. Ugnstemperaturen ska vara 250 grader innan du sätter in bröden därefter sänker du temperaturern till 175 grader när bröden sätts in. Grädda i 35-40 min.
Svalna under bakduk.

DELA
Föregående artikelRödbetsbröd
Nästa artikelFannys bouillabaise

INGA KOMMENTARER