Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Maries fruktkaka

Ingredienser
Botten
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl socker

Fyllning
4 dl creme fraiche
1 rågad msk vaniljsocker
ca: 1 dl siktat florsocker
1 banan
frysta jordgubbar
1 kiwi
2 dl aprikosmarmelad
2-3 msk vatten

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalan. Blanda under tiden alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret och arbeta ihop degen. Tumma ut det i en pajform. Grädda i ca: 20-25 min. Låt kakan kallna.

Rör ihop creme fraiche med florsockret och häll ovanpå flarnbotten. Skär bananen på mitten och dela i längder ovanpå smeten, strö ut bären, skiva kiwin. Värm aprikosmarmeladen lätt och vispa bort ojämdheterna samtidigt som du tillsätter vattnet. Låt det svalna och bred därefter över tårtan så att den täcks helt men så att frukten lyser igenom. Underbart god

Populära artiklar.

Annons


Stäng meny