Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Maries fruktkaka

Ingredienser
Botten
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl socker

Fyllning
4 dl creme fraiche
1 rågad msk vaniljsocker
ca: 1 dl siktat florsocker
1 banan
frysta jordgubbar
1 kiwi
2 dl aprikosmarmelad
2-3 msk vatten

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalan. Blanda under tiden alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret och arbeta ihop degen. Tumma ut det i en pajform. Grädda i ca: 20-25 min. Låt kakan kallna.

Rör ihop creme fraiche med florsockret och häll ovanpå flarnbotten. Skär bananen på mitten och dela i längder ovanpå smeten, strö ut bären, skiva kiwin. Värm aprikosmarmeladen lätt och vispa bort ojämdheterna samtidigt som du tillsätter vattnet. Låt det svalna och bred därefter över tårtan så att den täcks helt men så att frukten lyser igenom. Underbart god

Populära artiklar.

Annons


Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »

Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »

Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »

Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »
Stäng meny