Uppskattade doppresenter

Bästa och mest uppskattade doppresenterna

10 uppskattade doppresenter

1. En personlig present
Det de allra flesta önskar och det som uppskattas mest är någon typ av personlig present. Det kan vara en babyfilt med barnets namn broderat, en handmålad pall med namn och födelsedata eller en barnbok där den som ska döpas är med i handlingen. Vill du ha en mer exklusiv handinbunden personlig sagobok så hittar du det hos Favoritboken. Det finns massor av alternativ för dig som vill ge en personlig present.

2. Pengar och sparande
Många önskar och uppskattar pengar i någon form. Det kan vara i form av ett sparkonto, aktier eller en första sparbössa med en slant i. Ett annat alternativ kan vara medlemskap i HSB eller annan form av bosparande.

3. Ett smycke
Nästan lika önskat och uppskattat som pengar är ett smycke. Det kan vara ett barnsmycke, ett namnsmycke, ett smycke med barnet stjärntecken eller ett smycke som barnet kan ha när han eller hon blir äldre. Ett tips är att besöka Guldfynd (sponsrad länk, öppnas i nytt fönster).

4. En fin namntavla
Många tipsar om att ge bort en namntavla, eller doptavla som det också kallas. Det finns många varianter att välja mellan och enklast är att beställa dem på nätet. Du väljer motiv och skriver in namn och eventuellt om du vill ha med födelsedata.

5. Böcker funkar alltid
Barnböcker kan man inte få för många av! Välj din egen favoritbok, en bok som har ett bra budskap eller en riktig klassiker. Flera har tipsat om Astrid Lindgren-boxen, ett paket med flera av hennes mest kända böcker. Ett alternativ är medlemskap i en bokklubb så att nya böcker kommer hem varje månad.
Och glöm inte att skriva en personlig hälsning i boken, det är kul för barnet att veta vem boken kommer ifrån.

6. En rejäl leksak
Att ge bort leksaker är aldrig fel. Många tipsar om lite större och rejälare saker som en sparkbil eller en gunghäst. Andra påminner om att köpa en pedagogisk leksak, och den får gärna vara ekologisk.  Detta köper du smidigt på Jollyroom – se exempel här.

7. Något du gjort själv
Väldigt, väldigt uppskattat är det att få något hemmagjort, något med mycket omtanke och kärlek. Sticka, virka, klipp och klistra. Det kan vara en virkad filt, en broderad tavla, ett påbörjat fotoalbum eller en scrapbook.

8. Ett avtryck för livet
Fina hand- och fotavtryck går att göra på många sätt idag. Det finns färdiga presentförbackningar med allt du behöver för att gjuta i gips hemma eller du kan ge presentkort till ett företag som kan göra en babyhand eller fot i glas, brons eller annat material. Detta finns på Jollyroom.

9. Ge bort en blöjtårta
Blöjtårta, vad är det? Jo det är blöjor som du på ett fint sätt rullar och bygger ihop till något tårtliknande. Sen dekorerar du tårtan med små presenter eller gömmer presenterna bland blöjorna. Då blir den en två i ett present – användbara blöjor och något roligt i de små paketen.

10. En present för födelsedagen
Ett födelsedagståg är en rolig present. Det är ett fint tåg med siffror och ljus. Vid varje födelsedag tas tåget fram och man tänder ett nytt ljus. Det finns även födelsedagstårta med samma funktion. Detta finns här.

Bonustips! Om du vill ge något som inte bara är en pryl utan även är en god sak så kan vi tipsa om att köpa en Lyckopenning från Synskadades Riksförbund. Du får då ett personligt minne i smyckeform (läs mer här).

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)