Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Mandelkaka

Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
1 ½ dl vetemjöl
100 g mald skållad mandel
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Börja med att starta ugnen (175°), för när kaksmeten väl är klar ska den in i ugnen direkt.
Vispa först ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret i en liten kastrull och slå sedan på mjölken eller vattnet och låt det hela koka upp.

Rör hastigt ned den heta smörmjölken i äggsmeten.
Häll i mjölet som först blandats med bakpulver, mandel och vaniljsocker. Rör smeten slät (men rör så lite som möjligt sedan bakpulvret kommit i) och häll smeten i smord och bröad form.
Grädda genast i undre delen av ugnen ca 35-40 min.

Populära artiklar.

Annons


Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »
Stäng meny