Ca 12 st
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kokosflingor
3/4 dl flytande margarin
1 dl mjölk
Toscasmet:
3/4 dl flytande margarin
3/4 dl socker
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk mjölk
Hackad mandel/mandelspån eller nötspån
Gör så här:
Börja med muffinssmeten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och därefter margarin och mjölk. Rör eller fortsätt med elvispen tills smeten är jämn. Klicka ut i formar eller muffinsplåt. In i ugnen på 225° i ca 8-10 min eller tills de är nästan klara. Under tiden muffinsen står i ugnen gör toscasmeten.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills allt blandar sig och tjocknar något. Bör ej koka. Ta ut muffinsen och bred massan över. Sätt tillbaka in i ugnen och låt bli klara ca 5 min eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna utan bakduk. Om man vill kan man smaksätta muffinsen med kardemumma eller chokladbitar, eller helt naturella utan kokos.