Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Vaniljmuffins med vit chokladglasyr

Ca 12 st

Ingredienser
250 g osaltat smör
250 g fint strösocker
4 ägg
245 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,85 dl mjölk
godis att dekorera med

Glasyr:

250 g vit choklad
3 dl crème fraiche

Gör så här:
Sätt ugnen på 180ºC. Smörj en muffinsplåt med 12 hål med smör eller margarin. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggblandningen varvat med mjölken. Rör om tills smeten är nästan slät.

Klicka ut smeten i muffinsplåten och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsen svalna i 10 minuter innan du tar upp dem och låter dem kallna på ett galler. Låt den vita chokladen smälta i vattenbad ovanpå en kastrull med sjudande vatten.

Rör om i den smälta chokladen tills den är slät och låt svalna en aning. Rör försiktigt ner crème fraiche och rör tills glasyren är tjock och krämig. Bred glasyren på dina muffins och dekorera dem med godis.

Populära artiklar.

Annons


Vad säger namnlagen?

Namn Sedan den 1 juli 2017 finns det en ny namnlag i Sverige. Namnlagen reglerar i Sverige boende svenska medborgaren skyldigheter och rättigheter rörande personnamn. Det

Läs artikeln »
Stäng meny