Vaniljmuffins med vit chokladglasyr

Ca 12 st

Ingredienser
250 g osaltat smör
250 g fint strösocker
4 ägg
245 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,85 dl mjölk
godis att dekorera med

Glasyr:

250 g vit choklad
3 dl crème fraiche

Gör så här:
Sätt ugnen på 180ºC. Smörj en muffinsplåt med 12 hål med smör eller margarin. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggblandningen varvat med mjölken. Rör om tills smeten är nästan slät.

Klicka ut smeten i muffinsplåten och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsen svalna i 10 minuter innan du tar upp dem och låter dem kallna på ett galler. Låt den vita chokladen smälta i vattenbad ovanpå en kastrull med sjudande vatten.

Rör om i den smälta chokladen tills den är slät och låt svalna en aning. Rör försiktigt ner crème fraiche och rör tills glasyren är tjock och krämig. Bred glasyren på dina muffins och dekorera dem med godis.

Populära artiklar.



Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »