Ingredienser
Botten
150 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk siktad kakao
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
Glasyr
75 g smält smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Rör samman allt och tillsätt mjölk.
Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i den nedre delen av ugnen i 175 grader. I ca: 15 minuter.
När kakan svalnar blandar du glasyren. Smält smöret och låt svalna. Tillsätt 1-2 msk kallt starkt kaffe. Sikta ner kakaon och rör ner florsockret.
Bred glasyren på den kalla kakan och häll på en massa kokosflingor! Ställ kakan kallt och skär sedan rutorna försiktigt.