Mammas mockarutor

Ingredienser
Botten
150 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk siktad kakao
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk

Glasyr
75 g smält smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Kokosflingor

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Rör samman allt och tillsätt mjölk.

Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i den nedre delen av ugnen i 175 grader. I ca: 15 minuter.

När kakan svalnar blandar du glasyren. Smält smöret och låt svalna. Tillsätt 1-2 msk kallt starkt kaffe. Sikta ner kakaon och rör ner florsockret.

Bred glasyren på den kalla kakan och häll på en massa kokosflingor! Ställ kakan kallt och skär sedan rutorna försiktigt.

Populära artiklar.



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »
Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »