Smörgåstårta med gorgonzola och kalkon

6-8 personer

Ingredienser
12 skivor jättefranska
150 g skivad rökt kalkon
250 g gorgonzola
10 marinerade soltorkade tomater
1 ½  dl svarta oliver utan kärnor
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad basilika
1 dl hackad rucola
1 finhackad rödlök
250 g philadelphiaost
1 dl kesella
salt och peppar

Garnering:
100 g philadelphiaost
1 dl kesella
100 g rökt kalkon i tunna skivor
machesallad
olika exotiska frukter t.ex. fikon, phusalis, rambutan, jordgubbar, kiwi, vindruvor, apelsin.

Gör så här:
Finhacka kalkonskivorna. Mosa osten. Hacka tomaterna och oliverna. Skala vitlöken.

Blanda kalkonen, tomaterna, oliverna, basikikan, ricolan, rödlöken, philadelphiaosten och kesellan till en fyllning i en bunke. Pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

Kantskär och lägg ut fyra skivor bröd, lägg på fyllning och upprepa en gång. Täck med de fyra sista brödskivorna.

Blanda osten med kesellan och bred runtom och ovanpå tårtan.

Garnera med kalkonskivor, sallad och frukterna skurna i vackra bitar, avsluta med basilikan.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »

Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »