Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Smörgåstårta med gorgonzola och kalkon

6-8 personer

Ingredienser
12 skivor jättefranska
150 g skivad rökt kalkon
250 g gorgonzola
10 marinerade soltorkade tomater
1 ½  dl svarta oliver utan kärnor
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad basilika
1 dl hackad rucola
1 finhackad rödlök
250 g philadelphiaost
1 dl kesella
salt och peppar

Garnering:
100 g philadelphiaost
1 dl kesella
100 g rökt kalkon i tunna skivor
machesallad
olika exotiska frukter t.ex. fikon, phusalis, rambutan, jordgubbar, kiwi, vindruvor, apelsin.

Gör så här:
Finhacka kalkonskivorna. Mosa osten. Hacka tomaterna och oliverna. Skala vitlöken.

Blanda kalkonen, tomaterna, oliverna, basikikan, ricolan, rödlöken, philadelphiaosten och kesellan till en fyllning i en bunke. Pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

Kantskär och lägg ut fyra skivor bröd, lägg på fyllning och upprepa en gång. Täck med de fyra sista brödskivorna.

Blanda osten med kesellan och bred runtom och ovanpå tårtan.

Garnera med kalkonskivor, sallad och frukterna skurna i vackra bitar, avsluta med basilikan.

Populära artiklar.

Annons


Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »

Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »

Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »
Stäng meny