Smörgåstårta med gorgonzola och kalkon

2316

6-8 personer

Ingredienser
12 skivor jättefranska
150 g skivad rökt kalkon
250 g gorgonzola
10 marinerade soltorkade tomater
1 ½  dl svarta oliver utan kärnor
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad basilika
1 dl hackad rucola
1 finhackad rödlök
250 g philadelphiaost
1 dl kesella
salt och peppar

Garnering:
100 g philadelphiaost
1 dl kesella
100 g rökt kalkon i tunna skivor
machesallad
olika exotiska frukter t.ex. fikon, phusalis, rambutan, jordgubbar, kiwi, vindruvor, apelsin.

Gör så här:
Finhacka kalkonskivorna. Mosa osten. Hacka tomaterna och oliverna. Skala vitlöken.

Blanda kalkonen, tomaterna, oliverna, basikikan, ricolan, rödlöken, philadelphiaosten och kesellan till en fyllning i en bunke. Pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

Kantskär och lägg ut fyra skivor bröd, lägg på fyllning och upprepa en gång. Täck med de fyra sista brödskivorna.

Blanda osten med kesellan och bred runtom och ovanpå tårtan.

Garnera med kalkonskivor, sallad och frukterna skurna i vackra bitar, avsluta med basilikan.