6-8 personer
Ingredienser
8 fullkornsrutor ca 10 x10 cm t.ex. Axa harmoni
Fyllning:
6 ägg
500 gram varmrökt lax
1 bit purjolök, ca 15 cm.
½ dl finhackad persilja
2 msk finhackad dill
3 ½ dl majonnäs
2 msk pressad citron
2 dl lätt-creme fraiche
salt och peppar
Garnering:
2 ägg
1 knippa grön sparris
200 g kallrökt lax
lollo rosso sallad
1 citron
dillkvistar
Gör så här:
Koka äggen både till fyllningen och till garneringen – hårdkokt. Kallspola och skala dem.
Hacka äggen till fyllningen i en bunke, smula sedan ner laxen i samma bunke.
Strimla purjon, tillsätt persilja, dill, purjo, majonnäs, citronsaft, cremé fraiche, salt och peppar. Blanda samman allt till en röra.
Lägg sparrisen i lättsaltat kokande vatten. Koka ett par minuter och kallspola den.
Lägg två brödskivor bredvid varann och fördela fyllningen mellan tre lager, sedan överst och runt kanterna.
Snurra laxen till rosor och lägg på tårtan. Skär av nedre delen på sparrisen och lägg sparrisen mellan laxen.
Klyfta äggen och lägg ut dem. Avsluta med sallad, citron och dillkvistar.