Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Vårig smörgåstårta med lax och grön sparris

6-8 personer

Ingredienser
8 fullkornsrutor ca 10 x10 cm t.ex. Axa harmoni

Fyllning:
6 ägg
500 gram varmrökt lax
1 bit purjolök, ca 15 cm.
½ dl finhackad persilja
2 msk finhackad dill
3 ½ dl majonnäs
2 msk pressad citron
2 dl lätt-creme fraiche
salt och peppar

Garnering:
2 ägg
1 knippa grön sparris
200 g kallrökt lax
lollo rosso sallad
1 citron
dillkvistar

Gör så här:
Koka äggen både till fyllningen och till garneringen – hårdkokt. Kallspola och skala dem.

Hacka äggen till fyllningen i en bunke, smula sedan ner laxen i samma bunke.

Strimla purjon, tillsätt persilja, dill, purjo, majonnäs, citronsaft, cremé fraiche, salt och peppar. Blanda samman allt till en röra.

Lägg sparrisen i lättsaltat kokande vatten. Koka ett par minuter och kallspola den.

Lägg två brödskivor bredvid varann och fördela fyllningen mellan tre lager, sedan överst och runt kanterna.
Snurra laxen till rosor och lägg på tårtan. Skär av nedre delen på sparrisen och lägg sparrisen mellan laxen.

Klyfta äggen och lägg ut dem. Avsluta med sallad, citron och dillkvistar.

Populära artiklar.

Annons


Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »
Stäng meny