Smörgåstårta med tapenade och fetaost

1567

8 personer

Köp eller baka ett runt bröd som är ca 20 cm i diameter. Du behöver 3 runda skivor av detta bröd. Enkelt är att baka ett grovt bröd i en rund tårtbottenform.

Ingredienser
Tapenade:
450 g röda bönor på burk
450 g svarta oliver utan kärnor
3 skalade vitlöksklyftor
¾ dl olivolja
8 sardellfileér
1-2 msk fransk senap
salt & peppar

Fetaoströra:
200 g fetaost
2 ½ dl kesella
¾ dl ajvar relish
salt & peppar

Garnering:
140 g lufttorkad skinka
80 g salami
½ ask körsbärstomater
5 marinerade kronärtskockor
1 dl svarta oliver
solrosskott

Gör så här:
Mixa bönor, oliver, vitlök, sardeller och senap till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

Blanda fetaosten, kesella, ajvar relish. Smaka av med salt och peppar.

Lägg det första brödet på ett fat. Lätt ett lager tapenade. Lägg ett bröd ovanpå det andra och lägg på ¾ av fetaoströran.
Lägg på den sista brödskivan och bred ut fetaostfyllning på mitten och tapenaderöran på kanterna.
Rulla skinkan till rosor, snitta salamin och rulla dem till strutar. Fördela på toppen av tårtan.
Halvera tomaterna och skär kockorna i kvartar. Lägg dem på tårtan och avsluta med oliver och solrosskott.