Smörgåstårta med kyckling och bacon

2804

6-8 personer

Ingredienser
8 fullkornsrutor ca 10 x10 cm t.ex. Axa harmoni

Fyllning:
500 g grillat kycklingkött
2 pkt bacon
2 äpplen
2-3 avocado
1 stor rödlök
2 vitloksklyftor
½ dl hackad kapris
200 g philqdelphiaost
4 dl kesella
salt & peppar

Garnering:
Mixade salladsblad
1 avocado
½ rödlök
½ dl kapris
1 äpple
alfalfagroddar

Gör så här:
Skär kycklingköttet i små tärningar
Tärna baconet och stek det gyllenbrunt. Låt svalan på ett hushållspapper så fettet rinner bort
Skala och skär äpplena i små tärningar. Dela och gröp ut köttet i avocadon, skär det i tärningar. Skala och finhacka löken. Skala och pressa vitlöken.

Lägg kyckling, äpple, avocado, rödlöken, vitlöken, osten, kesellan i en bunke. Krydda med salt och peppar. Blanda allt till en röra.

Lägg två brödskivor bredvid varandra och fördela fyllningen mellan tre lager. Avsluta med fyllning på toppen och kanterna.

Tryck på salladsbladen på kanterna. Skiva och lägg avocadon i mitten. Skala och rödhacka löken. Lägg löken på ena sidan av tårtan och kaprisen på den andra. Skär äpplet i fina klyftor och lägg på tårtan. Avsluta med alfafagroddar. Lägg sallad på fatet runt om tårtan.