Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Snabbaste kakan

Ca 12 bitar

Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl russin
150 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl mjölk

Pensling:
ägg

Garnering:
1 dl Pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 225º. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda mjölet, sockret, vaniljsockret, bakpulvret och russinen i en skål. Finfördela matfettet i mjölblandningen.

Tillsätt ägget och mjölken och blanda till en deg. Lägg upp degen, med hjälp av en sked, till en krans på plåten. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ät den nygräddad. Då smakar den bäst.

Populära artiklar.

Annons


Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »
Stäng meny