Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Snabbaste kakan

Ca 12 bitar

Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl russin
150 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl mjölk

Pensling:
ägg

Garnering:
1 dl Pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 225º. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda mjölet, sockret, vaniljsockret, bakpulvret och russinen i en skål. Finfördela matfettet i mjölblandningen.

Tillsätt ägget och mjölken och blanda till en deg. Lägg upp degen, med hjälp av en sked, till en krans på plåten. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ät den nygräddad. Då smakar den bäst.

Populära artiklar.

Annons


Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »
Stäng meny