Lunds politiker vill inte betala dopgåva till Hertig av Skåne

Lunds kommun vill inte vara med och betala för länsstyrelsens tänkta dopgåva till prins Oscar, hertigen av Skåne. Men politikerna ville annat.Landshövdingen Margareta Pålsson har skrivit till alla Skånes kommuner och frågat om de vill vara med på en dopgåva till Skånes nya hertig, den nyfödda prinsen Oscar. ”Mitt förslag är att vi skapar en naturlekplats för små och stora barn, som vi bygger i den vackra nationalparken Söderåsen”, skrev hon.

Mejlet avslutades: ”Doppresenten ska vara en överraskning så jag ber er hemlighålla dopgåvan.” Men så värst hemlig blir naturligtvis inte den tilltänkta gåvan, eftersom brevet självklart har diarieförts som en allmän handling och blivit offentligt.

På tisdagen var det dags för toppolitikerna i Lunds kommunstyrelse att ta ställning i ärendet. Partierna  Förnyalund, Centern och Sverigedemokraterna var dom enda som ville bekosta en dopgåva till Prins Oscar Hertig av Skåne.

– Jag tyckte att det var en kul idé med en naturlekplats, säger Anne Landin (FNL).

Men man kan ju fråga sig varför Lunds kommun ska bekosta en lekplats i en annan kommun?

– Det är ju så med presenter – dem ger man ju bort. Och samtidigt är det många Lundabarn som åker på utflykt till Söderåsen.

Hur ser du på att kommunen skulle ge bort pengar så här – då kommer ju de pengarna inte Lund till del?

– Så kinkiga kan vi väl inte vara. Det är väl en rolig grej att vi har en liten prins. Även om jag inte precis är rojalist så kan jag tycka att vi inte behöver markera. Det är klart att lille prinsen ska ha en dopgåva.

Prins Oscars dop är 27 maj i Slottskyrkan i Stockholm.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)