Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Vit chokladmousse med balsamicosås och jordgubbar

Moussen

Ingredienser:
2 hela ägg + ett par nypor socker
2 gelatinblad (lägges i blöt i kallt vatten)
0,5 liter lättvispad grädde
500 g vit choklad

Gör så här:
Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält dessa på svag värme i kastrull eller. mikro och vispa dem med äggen i ca: 5 minuter. Rör sedan ned den smälta chokladen och sist den lättvispade grädden. Lägg upp i valfria portionsformar och låt stelna i kylen.

Balsamicosås

Ingredienser:
8 msk balsamicovinäger
5 msk muscovadosocker
2 msk pressad apelsinsaft
1 tsk potatismjöl

Gör så här:
Blanda allt och koka tills den tjocknat. Smaka eventuellt av med ytterligare socker och apelsin. Låt svalna och förvara i kyl till servering.

Servera till moussen och klyftade jorgubbar.

Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »