Moussen
Ingredienser:
2 hela ägg + ett par nypor socker
2 gelatinblad (lägges i blöt i kallt vatten)
0,5 liter lättvispad grädde
500 g vit choklad
Gör så här:
Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält dessa på svag värme i kastrull eller. mikro och vispa dem med äggen i ca: 5 minuter. Rör sedan ned den smälta chokladen och sist den lättvispade grädden. Lägg upp i valfria portionsformar och låt stelna i kylen.
Balsamicosås
Ingredienser:
8 msk balsamicovinäger
5 msk muscovadosocker
2 msk pressad apelsinsaft
1 tsk potatismjöl
Gör så här:
Blanda allt och koka tills den tjocknat. Smaka eventuellt av med ytterligare socker och apelsin. Låt svalna och förvara i kyl till servering.
Servera till moussen och klyftade jorgubbar.