Jag hade ”maffigt” i huvudet

dopklanningNär Anna Stenssons dotter Emilia döptes hade de en stor fest för 50 personer. Bygdegården dukades upp med vita dukar, rosa servetter och murgrönakvister och det bjöds på läckerheter som wienerbullar, nougatmuffins och specialbeställda tårtor.

– Vi bestämde oss för att bjuda så gott som hela släkten och många vänner då vi bor ganska långt ifrån varandra och sällan ses. Totalt var vi ca 50 personer.

Var hade ni festen?
– Från början var det tänkt att ha fikat i kyrkans församlingslokal, men den var upptagen det datumet vi ville ha så vi hyrde en liten bygdegård som heter Grimstagården som ligger ca 3 km från kyrkan. Jag är ändå glad åt det nu för den lokalen vi hade fikat i är lite mysigare och personligare.

Vad bjöd ni på?
– Jag är en person som älskar att planera fester, kalas mm och vill alltid att det ska bli lite speciellt; så även dopet. Jag hade MAFFIGT i mitt huvud när jag tänkte på kakbuffén 😉
Vi bjöd på rosa prinsesstårtor, specialbeställda enligt mina önskemål hos en tårtverkstad. Sedan blev det Emilias mormors wienerbullar, nöttoppar, drömmar, muffins med nougat, jordnötskakor och havreflarn. I två glasskålar fanns det skumnappar och sockerhjärtan till de sötsugna gästerna.

fika2fika4Hade ni något tema för dukningen?
Temat var rosa. Det var vita dukar, vitt porslin, rosa servetter, rosa gerberor i glasvaser, rosa värmeljus, murgrönakvistar.

fika fika1

Gästerna fick en gåva i form av ett litet cellofanpaket med två rosa chokladkulor i och rosa rosett runt.

gava
Hade ni någon aktivitet under festen?
Vi hade gjort en gästbok som gästerna skrev i, samt presentöppning på plats.

gastbok

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)