lime dukning dop

Med lime som dukningstema

När Annas son Love döptes valde de ”lime” som dukningstema. Det blev limegröna servetter, glaskoppar med limefärgade kryssantemum, gröna maränger och en rad andra detaljer. Här berättar hon och visar bilder på hur de gjorde.

Hur många gäster hade ni bjudit på dopfesten?
Vi var ca 25 st.

Var hade ni festen?
Vi hade hyrt Hembygdsgården i Tynderö, jättefin gammal sekelskiftesskola.

love2

 

Vad bjöd ni på?
Vi bjöd på doptårta, muffins och kakor (kaffe o dyl såklart).

Hade ni något tema för dukningen?
Hade lite limetema, tänkte vi måste bryta från den blå killtrenden. Tänkte även att det skulle vara lite klarglas.

love1

 

Berätta hur ni dukade?
Vi dukade med lokalens vita porslin, lime/ärtgröna servetter (under kopparna), massor av IKEA´s klarglas ljuskoppar fyllda med vatten med limefärgade kryssantemum i, olika antal på blommorna så det blev lite oregelbundet, man kan säga att klungor med ljuskoppar stod som ett band i mitten över hela borden.

Oregelbundet så ställde jag en låg cylindervas med kryssantemum klippt i också, och några lägre glasskålar/vaser med buketter med samma limefärgade kryss. Vi hade några glasvaser (smala med plats för typ en blomma) med spindelkryssantemum. Några höga glas ljusstakar med limeljus stod två och två på tre ställen på borden. På en av ljusstakarna hängde ett plåt/silverhjärta där det stod Love (min pojke döptes till Love). På ett ställe stod en stor, vid, låg cylindervas med en stor kryss och flytljus i.

love4

Barnen fick grönt/limefärgat godis i påsar som jag slagit in i cellofan med limefärgat snöre. I några cylindervaser hade jag stoppat ner grönt/limefärgat trassel som stod som dekoration på borden.

På fikabordet hade vi förutom brödet, en glasljusstake med ljus, en låg cylindervas med grön nejlika i flytande.

Jag hade försökt baka i grönt/vitt. Inspirationen till det tog jag ur Föräldrar och Barns bilaga Dop och Fest som jag tycker är jättebra.
Där är deras reportage rosa som för en tjej men jag gjorde lite ljusgrönt.

Jag bakade vitchokladbollar, muffins med fudgetäcke (vita formar och grön karamell på toppen), gröna maränger och hjärtan med ljusgrön glasyr.

love5

 

Bordet tycker jag blev jättefint, lite romantiskt på nåt sätt med marängerna på glasfat på fot och resten på silverbrickor. Tyckte själv det var fint med de vita bollarna på ett runt fat. Tanken var först att bygga en pyramid av bollarna men då hade de klibbat i hop.
Samt att vi hade vita prinsesstårtor som hjärtan med Love skrivet med grönt (tyvärr lade dom florsockret ovanpå texten, hade självklart bett dom lägga det under så Loves namn skulle synas bättre) men de var kanongoda!

love3

 

Det jag velat kompletterat med egentligen var gröna vindruvor i en glasskål på fot men det missade jag! 🙂

Hade ni någon aktivitet under festen?
Vi hade en bok som cirkulerade som alla fick rita eller skriva något till Love i. Min pappa (Loves morfar) är gammal musiker så han spelade lite barnsånger på fikat.

Sånger på vårt dop var ’I varje andetag’ (every breath you take) och Vaggvisa för flyktbenägna (några ord utbytta till Love). Det var Loves morbror och morfar som spelade och sjöng. Hans gudmor läste dikten ’Älskade barn’.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)