Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Doptårta

Ingredienser
Botten:
6 dl vaniljkräm
1 kg jordgubbar
6 dl vispgrädde
2 tårtbottnar
200 g vit choklad

Citronkräm:
2 citroner
3 dl socker
6 ägg
4 msk kallt smör

Garnering:
Silverkulor och kanderade rosor

Gör så här:
Blanda citronsaft, citronskal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ bunken i vattenbad och rör hela tiden tills krämen tjocknar, den får absolut inte koka!
Ta bunken av värmen och klicka i smöret och rör under tiden.

Varva citronkräm och vaniljkräm mellan våningarna. Lägg tårtbottnarna ovanpå varandra. Lägg skivade jordgubbarna mellan varje våning. Vispa grädden och bred den över och runt tårtan. Garnera med riven vit choklad, silverkulor och kanderade rosor.

Kanderade rosor:
Pensla rosor med äggvita.
Strö över socker.
Skaka av och låt torka.

Populära artiklar.

Annons


Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »
Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »
Stäng meny