Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Doptårta

Ingredienser
Botten:
6 dl vaniljkräm
1 kg jordgubbar
6 dl vispgrädde
2 tårtbottnar
200 g vit choklad

Citronkräm:
2 citroner
3 dl socker
6 ägg
4 msk kallt smör

Garnering:
Silverkulor och kanderade rosor

Gör så här:
Blanda citronsaft, citronskal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ bunken i vattenbad och rör hela tiden tills krämen tjocknar, den får absolut inte koka!
Ta bunken av värmen och klicka i smöret och rör under tiden.

Varva citronkräm och vaniljkräm mellan våningarna. Lägg tårtbottnarna ovanpå varandra. Lägg skivade jordgubbarna mellan varje våning. Vispa grädden och bred den över och runt tårtan. Garnera med riven vit choklad, silverkulor och kanderade rosor.

Kanderade rosor:
Pensla rosor med äggvita.
Strö över socker.
Skaka av och låt torka.

Populära artiklar.

Annons


Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »

Vad säger namnlagen?

Namn Sedan den 1 juli 2017 finns det en ny namnlag i Sverige. Namnlagen reglerar i Sverige boende svenska medborgaren skyldigheter och rättigheter rörande personnamn. Det

Läs artikeln »
Stäng meny