Doptårta

1296

Ingredienser
Botten:
6 dl vaniljkräm
1 kg jordgubbar
6 dl vispgrädde
2 tårtbottnar
200 g vit choklad

Citronkräm:
2 citroner
3 dl socker
6 ägg
4 msk kallt smör

Garnering:
Silverkulor och kanderade rosor

Gör så här:
Blanda citronsaft, citronskal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ bunken i vattenbad och rör hela tiden tills krämen tjocknar, den får absolut inte koka!
Ta bunken av värmen och klicka i smöret och rör under tiden.

Varva citronkräm och vaniljkräm mellan våningarna. Lägg tårtbottnarna ovanpå varandra. Lägg skivade jordgubbarna mellan varje våning. Vispa grädden och bred den över och runt tårtan. Garnera med riven vit choklad, silverkulor och kanderade rosor.

Kanderade rosor:
Pensla rosor med äggvita.
Strö över socker.
Skaka av och låt torka.