4-6 personer
Ingredienser
1 msk olja
1 gul lök
1 pkt saffran
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1,3 l fiskbuljong
1 grovriven potatis
2 msk finstrimlad rotselleri
1 lagerblad
1 finstrimlad morot
200 g tärnad fisk
2 skållade och tärnade tomater
½ finstrimlad purjolök
100 skalade räkor
75 g musslor utan skal
1 msk hackad persilja
Salt & Peppar
Dillkvistar
Gör så här:
Ska du göra aioli till soppan så gör den först så hinner smakerna blandas. Bryn löken i oljan. Tillsätt saffran, puré och vitlök. Låt det bryna en stund. Häll i vin och buljongen, lägg i potatis, selleri, lagerblad och morot. Låt koka tills det mjuknar ca 5 min. Tillsätt fisken, purjo, persilja, tomaterna och räkorna. Smaka av med salt och peppar och låt koka i ca 4-5 min.