Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Fannys bouillabaise

4-6 personer

Ingredienser
1 msk olja
1 gul lök
1 pkt saffran
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1,3 l fiskbuljong
1 grovriven potatis
2 msk finstrimlad rotselleri
1 lagerblad
1 finstrimlad morot
200 g tärnad fisk
2 skållade och tärnade tomater
½ finstrimlad purjolök
100 skalade räkor
75 g musslor utan skal
1 msk hackad persilja
Salt & Peppar
Dillkvistar

Gör så här:
Ska du göra aioli till soppan så gör den först så hinner smakerna blandas. Bryn löken i oljan. Tillsätt saffran, puré och vitlök. Låt det bryna en stund. Häll i vin och buljongen, lägg i potatis, selleri, lagerblad och morot. Låt koka tills det mjuknar ca 5 min. Tillsätt fisken, purjo, persilja, tomaterna och räkorna. Smaka av med salt och peppar och låt koka i ca 4-5 min.

Populära artiklar.

Annons


Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »

Vad säger namnlagen?

Namn Sedan den 1 juli 2017 finns det en ny namnlag i Sverige. Namnlagen reglerar i Sverige boende svenska medborgaren skyldigheter och rättigheter rörande personnamn. Det

Läs artikeln »
Stäng meny