Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Daimtårta med moccasmak

Ingredienser
3 st. äggvitor
2 dl socker
1½ dl mandel

Fyllning:
3 st. äggulor
3/4 dl socker
1 dl kallt kaffe
2 p dubbeldajm eller dajmkulor ca 120 gr
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan ner mandeln & sockret i skummet.

Papper i botten på en löstagbar form. Häll i smeten grädda i 150°
ca: 50-60 minuter på nedersta falsen.

Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner hackad dajm eller hela kulor och kaffe.
Vispa grädden och rör samman allt.
Låt kakan svalna, häll över smeten. Frys i minst 3 timmar.
Ställ in i kyl 30 minuter innan servering.
Strö grädde och dajmkulor ovanpå.

Populära artiklar.

Annons


Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »
Stäng meny