Gabys marängtårta

10 personer

Ingredienser
8 äggvitor
2 tsk ättiksprit
1 tsk vanilhsocker
4 dl socker

Topping
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2-3 l bär

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Vispa sedan äggvitorna tillsammans med ättikan och vaniljsockret till ett hårt skum. Tillsätt sedan lite socker i taget och vispa tills det har fått en hård och blank konsistens.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en ring ca 30 cm i diameter med hjälp av en blyertspenna på papperet. Häll ut smeten i ringen och bred ut den jämt innanför cirkeln.

Sänk värmen i ugnen till 125 grader och ställ in plåten. Grädda i mitten av ugnen i en timma.
Tag ut och låt svalna.

Nu är det dags för det som ska vara ovanpå. Smält chokladen i vattenbad, ringla över marängen. Vispa grädden och rensa bären. Lägg på grädden och bär när det är dags att servera.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Vad säger namnlagen?

Namn Sedan den 1 juli 2017 finns det en ny namnlag i Sverige. Namnlagen reglerar i Sverige boende svenska medborgaren skyldigheter och rättigheter rörande personnamn. Det

Läs artikeln »