Gabys marängtårta

946

10 personer

Ingredienser
8 äggvitor
2 tsk ättiksprit
1 tsk vanilhsocker
4 dl socker

Topping
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2-3 l bär

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Vispa sedan äggvitorna tillsammans med ättikan och vaniljsockret till ett hårt skum. Tillsätt sedan lite socker i taget och vispa tills det har fått en hård och blank konsistens.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en ring ca 30 cm i diameter med hjälp av en blyertspenna på papperet. Häll ut smeten i ringen och bred ut den jämt innanför cirkeln.

Sänk värmen i ugnen till 125 grader och ställ in plåten. Grädda i mitten av ugnen i en timma.
Tag ut och låt svalna.

Nu är det dags för det som ska vara ovanpå. Smält chokladen i vattenbad, ringla över marängen. Vispa grädden och rensa bären. Lägg på grädden och bär när det är dags att servera.

DELA
Föregående artikelDoptårta
Nästa artikelMosters hasselnötstårta