Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Gabys marängtårta

10 personer

Ingredienser
8 äggvitor
2 tsk ättiksprit
1 tsk vanilhsocker
4 dl socker

Topping
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2-3 l bär

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Vispa sedan äggvitorna tillsammans med ättikan och vaniljsockret till ett hårt skum. Tillsätt sedan lite socker i taget och vispa tills det har fått en hård och blank konsistens.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en ring ca 30 cm i diameter med hjälp av en blyertspenna på papperet. Häll ut smeten i ringen och bred ut den jämt innanför cirkeln.

Sänk värmen i ugnen till 125 grader och ställ in plåten. Grädda i mitten av ugnen i en timma.
Tag ut och låt svalna.

Nu är det dags för det som ska vara ovanpå. Smält chokladen i vattenbad, ringla över marängen. Vispa grädden och rensa bären. Lägg på grädden och bär när det är dags att servera.

Populära artiklar.

Annons


Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »
Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »
Stäng meny