Dopagenda

Hur skriver man ett dopprogram?

Agendan, eller dopprogrammet kan man ofta få hjälp med att göra av församlingen, inte minst om dopet ingår i den vanliga söndagsgudstjänsten. Men den som vill göra agendan själv får naturligtvis göra det. Prata med prästen om detta.

Vanligaste formatet på en agenda är A5. Det kan antingen vara ett enkelt blad eller en vikt A4, som ger dig en fram- och en baksida, samt två sidor innuti agendan. Det senare är det vi ska visa här.

Om du gör inbjudan och tackkorten själv, samt eventuellt bordsprogram och placeringskort, är det trevligt om även agendan går i samma stil. Väljer du ett färgat papper bör du tänka på att det inte ska vara för mörkt för läsbarhetens skull.

Framsidan bör innehålla barnets namn, datum och eventuellt kyrkans namn. Man kan ha en bild på framsidan även om detta inte är nödvändigt.

Man kan också ta ”hjälp” av barnet genom att göra ett hand- eller fotavtryck. Detta kan även göras på inbjudningarna.

Läs mer om att skriva inbjudningskort till dopet / Checklista till dopet

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »

Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »