4-6 personer

Ingredienser
1 gul lök
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 msk olja
1.3 l fiskbuljong
50 g finstrimlad rotselleri
1 morot, finstrimlad
2 potatisar finstrimlade
2 msk kapris
2 lagerblad
250 g laxfilé
1 dl purjo, finstrimlad
2 msk hackad persilja
Salt & Peppar

Röra med oliver
2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
4 msk grönaoliver hackade
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar

Gör så här:
Gör olivblandningen först, så hinner smakerna gifta sig med varandra och du slipper stressa på slutet.

Bryn löken i oljan. Lägg därefter ner tomatpurén och timjan och låt det bryna en stund.

Häll ner fiskbuljongen, rotselleri, potatis, morot, kapris, lagerblad. Koka tills det börjar att mjukna. Lägg ner lax, purjo, persolja. Koka upp igen och smaka av med kryddorna. Koka tills laxen är färdig.

Servera med olivröran och ett gott bröd