Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Kerstins marängrutor

Ca: 60 snittar

Ingredienser
Deg:
200 g smör/margarin
2 dl strösocker
3 äggulor
ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Marängsmet:
3 äggvitor
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
100 g grovt hackad mörk blockchoklad

Gör så här:
Rör matfettet och sockret så det blir vitt och poröst. Blanda sedan ner äggulorna, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör sedan ner det i smeten. Tryck ut degen i en stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna med sockret. Blanda ner kokosflingor och choklad. Bred marängsmeten över degen.

Grädda i 175 grader i ca 20 min. Skär kakan i rutor medan den ännu är ljummen.

Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »