Kerstins marängrutor

Ca: 60 snittar

Ingredienser
Deg:
200 g smör/margarin
2 dl strösocker
3 äggulor
ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Marängsmet:
3 äggvitor
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
100 g grovt hackad mörk blockchoklad

Gör så här:
Rör matfettet och sockret så det blir vitt och poröst. Blanda sedan ner äggulorna, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör sedan ner det i smeten. Tryck ut degen i en stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna med sockret. Blanda ner kokosflingor och choklad. Bred marängsmeten över degen.

Grädda i 175 grader i ca 20 min. Skär kakan i rutor medan den ännu är ljummen.

Populära artiklar.



Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »