Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Kerstins marängrutor

Ca: 60 snittar

Ingredienser
Deg:
200 g smör/margarin
2 dl strösocker
3 äggulor
ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Marängsmet:
3 äggvitor
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
100 g grovt hackad mörk blockchoklad

Gör så här:
Rör matfettet och sockret så det blir vitt och poröst. Blanda sedan ner äggulorna, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör sedan ner det i smeten. Tryck ut degen i en stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna med sockret. Blanda ner kokosflingor och choklad. Bred marängsmeten över degen.

Grädda i 175 grader i ca 20 min. Skär kakan i rutor medan den ännu är ljummen.

Populära artiklar.



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »