Kerstins marängrutor

Ca: 60 snittar

Ingredienser
Deg:
200 g smör/margarin
2 dl strösocker
3 äggulor
ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Marängsmet:
3 äggvitor
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
100 g grovt hackad mörk blockchoklad

Gör så här:
Rör matfettet och sockret så det blir vitt och poröst. Blanda sedan ner äggulorna, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör sedan ner det i smeten. Tryck ut degen i en stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna med sockret. Blanda ner kokosflingor och choklad. Bred marängsmeten över degen.

Grädda i 175 grader i ca 20 min. Skär kakan i rutor medan den ännu är ljummen.

Populära artiklar.



Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »
Dikter till dopet

Dikt till dop

Dopdikt som du gärna får läsa upp vid dopet. Välj gärna en fin dikt när det är dags för dop. Du har här ett stort urval av dikter.

Läs artikeln »

Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »