Kokostoscakaka

0
1343

Ingredienser
Kaka:
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
180 g smält avsvalnat smör

Glasyr:

1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200° värme i 15 minuter.

Gör under tiden glasyren i en kastrull. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.

När kakan svalnat, skär i fyrkanter.

DELA
Föregående artikelKerstins marängrutor
Nästa artikelLavendelskorpor

INGA KOMMENTARER