Foto: NWT

Med passion för tårtor

Maria Persson är Tårtpinglan som gör tårtorna lite roligare än vad vi är vana vid.
– Doptårtorna är ofta traditionella, säger hon, men det mesta är möjligt och endast fantasin sätter gränser.

Hur länge har du hållit på med att dekorera tårtor?
Det började för två och ett halvt år sedan när jag gick en kurs i modellering. Jag tyckte att det var jätteroligt och jag höll på och testade olika idéer på mina arbetskamrater. Så småningom spred sig ryktet och folk började höra av sig och jag fick förfrågningar om olika uppdrag. Till slut föll det sig naturligt och det blev nödvändigt att starta företaget. I samma veva lyckades jag få friår så jag fick ägna tid åt företaget.

Vilka är det som kommer på kurs till Tårtpinglan?
– Det är faktiskt mest tjejer! Tjejer mellan 20-85 år. Ofta är det två kompisar som vill hitta på något roligt tillsammans. Eller så är det någon som har fyllt år och fått ett presentkort.
Alla som kommer tycker att det är roligt och de är så stolta när de åker hem med sina egna tårtor!

Vad är vanligast när det gäller doptårtor?
– De är oftast ganska traditionella. Ofta efterfrågas blått och rosa. Ibland vill man ha en bebis på tårtan, nallar och hjärtan. Men man kan också få andra färger förstås och kanske leksaker på tårtan som klossar och andra leksaker. Annars är ju studenten den allra hetaste tårtperioden med massor av önskemål och bröllop förstås, fast de är ju liksom dop utspridda över hela året.

Om man vill beställa en tårta, köpa andra produkter och tillbehör eller gå på kurs kan man gå in på www.tartpinglan.se. Bor du i närheten kan du komma förbi på onsdagar mellan 17-19.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)Danska namn

Danska namn

Här hittar du listor över de mest populära namnen i Danmark. Vi har publicerat listor över både danska pojknamn och danska flicknamn. Danska flicknamn I

Läs artikeln »