Ingredienser
200 g sötmandel
4 bittermandlar
3 1/4 dl sötningsmedel
3 äggvitor
Smörkräm
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g flytande margarin
1 msk kakao
Garnering:
75 g blockchoklad
1 msk matolja
Gör så här:
Skålla, skala och mal mandeln och blanda den med sötningsmedlet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned det i mandelblandningen.
Klicka ut smeten på bakpapper, släta till smeten och grädda kakorna i 175-200 grader i 12-15 minuter.
Koka vatten och socker till en simmig lag som trådar sig.
Vispa äggulorna och häll över den heta lagen i en tunn stråle under vispning.
Låt blandningen svalna och klicka ned smöret, som bör vara rumstempererat, under kraftig vispning. Tillsätt kakao.
Bred krämen på kakornas undersida och ställ dem kallt en stund.
Smält blockchoklad med olja över vattenbad, doppa krämsidan på biskvierna i chokladen, vrid biskvierna så chokladen rinner av och lägg dem på papper att kallna.