Dopguiden

Personen bakom dopsången ”för evigt och för alltid”

1448x1448srElin Örebrand är den glada och trevliga norrländskan som skrivit text och musik till ”för evigt och för alltid”. Vi på Dopguiden blev snabbt berörda av sången och vi fick möjlighet att prata med personen bakom låten.

Berätta hur du tänkte när du skrev texten?

Jag skrev faktiskt sången till Alma redan när hon låg i min mage. Efter ett hektiskt liv som körledare, sångerska i partyband och med eget material, låtskrivare och ett deltidsjobb fick jag en besvärlig graviditet. Detta gjorde att jag snabbt fick dra ner på takten. Allt blev så självklart, våra barn är allt, det som betyder något.

Är Alma döpt?
Ja, vi döpte Alma och jag sjöng för evigt och för alltid och min man spelade gitarr.

Hur länge har du skrivit musik?
Så länge jag kan minnas har musiken varit en stor del i mitt liv.

Vad skriver du helst om?
Livet och kärleken! Om min livssituation. Om min fantastiska familj med min man och vårt barn. Kärleken mellan människor i stort. Fast låtarna handlar inte bara om oss, jag vill att lyssnaren ska känna igen sig i musiken.

Var hittar du din inspiration?
I livet, hos mötet med människor, hos kloka människor som säger kloka saker. Jag har även förmånen att bo i en vacker miljö. Där hämtar jag inspiration.

Du hade din skivdebut 2007 med ”Här står jag” , vad ville du förmedla med den?
Jag ville att skivan skulle vara lite glad och peppande.

Debutskivarn har beskrivits som svensk vispop med doft av country och jazz.
I höst går du in i studion igen och ska släppa en ny skiva, med bl a ”för evigt och för alltid”. Hur vill du att den skivan ska upplevas?
Skivan är fortfarande i sin linda och min förhoppning är att skivan får samma omdöme som tidigare men med en liten stänk av blues. Många av texterna är skrivna i slutet av min graviditet och präglas en del av eftertänksamhet och ett lugnare tempo. Men jag hoppas även att skivan ska sprida glädje.

Blir det fler texter?
Ja. Just nu försöker jag knyta ihop skivpåsen för kommande skiva och slipar på den musik som jag har skrivit hittills.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »

Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »