Biskvitårta med apelsintryffel

Jenny Falk Lundberg

0
768

Ca 14 bitar

Ingredienser
Botten:
400 g mandelmassa
2 äggvitor

Apelsintryffel:
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
50 g smör
finrivet skal av en apelsin
2 msk citruslikör

Chokladglasyr:
150 g blockchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att smula ner mandelmassan i en matberedare tillsammans med äggvitorna. Blanda väl. Bred sedan ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt . Gör botten rund ca 22 cm.

Grädda i 15-20 min längst ner i ugnen. Låt kallna.

Apelsintryffel:
Koka upp grädde och bryt ned chokladen i grädden och rör om tills den smält. Låt svalna till fingertemperatur. Rör ner smör, apelsinskal och likören. Låt svalna men låt den inte stelna för mycket. Bred ut tryffeln på biskvibotten – gör den lite toppig på mitten. Låt den stelna i rumstemperatur. Ställ in den i kylen innan du glaserar den med choklad.

Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Låt chokladen ringla sig över tryffeln, börja i mitten och fortsätt ut mor kanterna. Låt kallna. Förvara tårtan i kylen innan servering. Tårtan går också utmärkt att frysa.

DELA
Föregående artikelEnkel tårtbotten
Nästa artikelBudapesttårta

INGA KOMMENTARER