Squashpaj

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 krm salt
1 äggula
1 msk vatten

Fyllning:
500 g squash
3 ägg
250 g chevré
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad kyndel eller körvel
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck sedan ut degn i en rund smord form som är ca 26 cm. Ställ in pajen i kylen och låt vila i ca: 30 minuter.

Skär squashen mitt itu på längden och skär halvmånar. Koka halvmånarna i lättsaltat vatten i ca 8 minuter. Lägg dem på hushållspapper och låt dem rinna av ordentligt.

Sätt ugnen på 225°. Vispa upp ägg och tillsätt smulad ost och kryddor. Lägg ett lager squash i pajskalet. Blanda ner resten av squashen i äggsmeten och fördela sedan squashsmeten i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Denna paj bör ej frysas då den blir väldigt vattnig.

Populära artiklar.



Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »
Dikter till dopet

Dikt till dop

Dopdikt som du gärna får läsa upp vid dopet. Välj gärna en fin dikt när det är dags för dop. Du har här ett stort urval av dikter.

Läs artikeln »