Squashpaj

889

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 krm salt
1 äggula
1 msk vatten

Fyllning:
500 g squash
3 ägg
250 g chevré
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad kyndel eller körvel
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck sedan ut degn i en rund smord form som är ca 26 cm. Ställ in pajen i kylen och låt vila i ca: 30 minuter.

Skär squashen mitt itu på längden och skär halvmånar. Koka halvmånarna i lättsaltat vatten i ca 8 minuter. Lägg dem på hushållspapper och låt dem rinna av ordentligt.

Sätt ugnen på 225°. Vispa upp ägg och tillsätt smulad ost och kryddor. Lägg ett lager squash i pajskalet. Blanda ner resten av squashen i äggsmeten och fördela sedan squashsmeten i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Denna paj bör ej frysas då den blir väldigt vattnig.