Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Squashpaj

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 krm salt
1 äggula
1 msk vatten

Fyllning:
500 g squash
3 ägg
250 g chevré
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad kyndel eller körvel
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck sedan ut degn i en rund smord form som är ca 26 cm. Ställ in pajen i kylen och låt vila i ca: 30 minuter.

Skär squashen mitt itu på längden och skär halvmånar. Koka halvmånarna i lättsaltat vatten i ca 8 minuter. Lägg dem på hushållspapper och låt dem rinna av ordentligt.

Sätt ugnen på 225°. Vispa upp ägg och tillsätt smulad ost och kryddor. Lägg ett lager squash i pajskalet. Blanda ner resten av squashen i äggsmeten och fördela sedan squashsmeten i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Denna paj bör ej frysas då den blir väldigt vattnig.

Populära artiklar.

Annons


Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »
Stäng meny