Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Räkpaj

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
75 g smör
0,75 dl kesella

Fyllning
1 kg färska räkor med skal
16 färska champinjoner
2 dl finstrimlad blekselleri
10 cm purjolök i strimlor
1 tärnat äpple
1 tsk curry
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde,
½ krm cayennepeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till degen väl. Klä en form med pajdegen. Grädda pajskalet gyllenbrunt i 175 graders värme i ca 10-15 min. Skala räkorna. Fräs champinjoner, selleri och äpple i lite smör. Pudra på curry och vetemjöl. Blanda väl. Slå på grädde och koka upp under ständig omrörning. Låt småputtra i 2 minuter. Blanda i purjolöken och räkorna, smaka av med salt och cayennepeppar och häll allt i pajskalet.

Garnera med färska räkor, citron, dill. Servera med sallad och bröd.

Populära artiklar.



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »