Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
75 g smör
0,75 dl kesella
Fyllning
1 kg färska räkor med skal
16 färska champinjoner
2 dl finstrimlad blekselleri
10 cm purjolök i strimlor
1 tärnat äpple
1 tsk curry
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde,
½ krm cayennepeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till degen väl. Klä en form med pajdegen. Grädda pajskalet gyllenbrunt i 175 graders värme i ca 10-15 min. Skala räkorna. Fräs champinjoner, selleri och äpple i lite smör. Pudra på curry och vetemjöl. Blanda väl. Slå på grädde och koka upp under ständig omrörning. Låt småputtra i 2 minuter. Blanda i purjolöken och räkorna, smaka av med salt och cayennepeppar och häll allt i pajskalet.
Garnera med färska räkor, citron, dill. Servera med sallad och bröd.