Räkpaj

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
75 g smör
0,75 dl kesella

Fyllning
1 kg färska räkor med skal
16 färska champinjoner
2 dl finstrimlad blekselleri
10 cm purjolök i strimlor
1 tärnat äpple
1 tsk curry
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde,
½ krm cayennepeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till degen väl. Klä en form med pajdegen. Grädda pajskalet gyllenbrunt i 175 graders värme i ca 10-15 min. Skala räkorna. Fräs champinjoner, selleri och äpple i lite smör. Pudra på curry och vetemjöl. Blanda väl. Slå på grädde och koka upp under ständig omrörning. Låt småputtra i 2 minuter. Blanda i purjolöken och räkorna, smaka av med salt och cayennepeppar och häll allt i pajskalet.

Garnera med färska räkor, citron, dill. Servera med sallad och bröd.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Dikter till dopet

Dikt till dop

Dopdikt som du gärna får läsa upp vid dopet. Välj gärna en fin dikt när det är dags för dop. Du har här ett stort urval av dikter.

Läs artikeln »
Präst vid dop

Präster

Linda Ganters Präst i Norrstrands församling, Karlstad. Jag är: En kvinna som är som hon är. Jag är oftast lugn och tänkande, men har samtidigt

Läs artikeln »