Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Smulpaj med rabarber och päron

Ingredienser
600 gram rabarber
Ett par strimlor citronskal
1 msk honung
2 mogna päron
1 ¼ dl havregryn
2/3 dl grahamsmjöl
¾ dl farinsocker
50 g osaltat smör

Gör så här:
Ansa rabarbern. Skölj den i 3 cm breda bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronskalet och lite vatten, ca 1 msk. Koka under lock på svag värme i 10 min. Rör sedan ner honungen. Kasta bort citronskalet.

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tag bort kärnhuset ur päronen. Skär dem i 2 cm stora tärningar och blanda dem över rabarbern. Lägg rabarber och päron i en smord ugnsfast form.

Blanda havregryn, grahamsmjöl och farinsocker i en bunke. Arbeta in smöret med fingrarna så att det blir smuligt. Lägg smuldegen över rabarbern och päronen och grädda i 15 min eller tills den fått fin färg.

Populära artiklar.

Annons


Stäng meny