Smulpaj med rabarber och päron

1289

Ingredienser
600 gram rabarber
Ett par strimlor citronskal
1 msk honung
2 mogna päron
1 ¼ dl havregryn
2/3 dl grahamsmjöl
¾ dl farinsocker
50 g osaltat smör

Gör så här:
Ansa rabarbern. Skölj den i 3 cm breda bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronskalet och lite vatten, ca 1 msk. Koka under lock på svag värme i 10 min. Rör sedan ner honungen. Kasta bort citronskalet.

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tag bort kärnhuset ur päronen. Skär dem i 2 cm stora tärningar och blanda dem över rabarbern. Lägg rabarber och päron i en smord ugnsfast form.

Blanda havregryn, grahamsmjöl och farinsocker i en bunke. Arbeta in smöret med fingrarna så att det blir smuligt. Lägg smuldegen över rabarbern och päronen och grädda i 15 min eller tills den fått fin färg.

DELA
Föregående artikelRäkpaj
Nästa artikelSquashpaj