Västerbottenpaj

1247

10 personer

Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk kallt vatten
150 g smör
½ tsk salt
1 ägg

Fyllning
3 dl grädde
3 dl mjölk
350 g riven västerbottenost
6 ägg
1 tsk socker
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg vete- och grahamsmjöl, salt och smör i en matberedare, arbeta samman ingredienserna. Tillsätt vatten och forma en deg. Tryck ut degen i pajformen. Nagga den och ställ i kylen i en halvtimma. Vispa upp ägget och pensla skalet.
Ställ in pajskalet i ugnen för att förgrädda i 10 min. Ta sedan ut pajen, sänk värmen till 150 grader.

Häll mjölk och grädde i en kastrull och koka upp. Tag den av plattan och lägg i osten och rör tills den smält. Rör ner ägget i ostblandningen och sockret. Krydda med  1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll ner röran i pajskalet och grädda i 45 min.

Servera med en god sallad och ett gott bröd!

DELA
Föregående artikelSquashpaj
Nästa artikelBlomsallad med jordgubbar