Huldas getostpaj med pinjenötter

Ingredienser
Botten:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör i bitar
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kokta potatisar
1 stor purjolök
2 msk smör
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl gräddfil + ¾ tsk salt
150 g Chévre (getost)
2-3 msk pinjenötter eller grovhackade valnötter

Gör så här:
Kör smör och mjöl till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt minst 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 min i nedre delen av ugnen.

Skölj och skiva purjolöken, fräs den glansig och mjuk i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skiva den kokta potatisen och lägg ett tunt lager potatis i botten på pajskalet. Lägg purjolöken över. Vispa samman ägg, grädde, gräddfil och salt och häll över purjolöken. Täck ytan med skivad getost och strö på pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stannat ca 40 minuter. Servera pajen varm eller ljum.

Populära artiklar.



Dikter till dopet

Dikt till dop

Dopdikt som du gärna får läsa upp vid dopet. Välj gärna en fin dikt när det är dags för dop. Du har här ett stort urval av dikter.

Läs artikeln »