Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Huldas getostpaj med pinjenötter

Ingredienser
Botten:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör i bitar
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kokta potatisar
1 stor purjolök
2 msk smör
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl gräddfil + ¾ tsk salt
150 g Chévre (getost)
2-3 msk pinjenötter eller grovhackade valnötter

Gör så här:
Kör smör och mjöl till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt minst 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 min i nedre delen av ugnen.

Skölj och skiva purjolöken, fräs den glansig och mjuk i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skiva den kokta potatisen och lägg ett tunt lager potatis i botten på pajskalet. Lägg purjolöken över. Vispa samman ägg, grädde, gräddfil och salt och häll över purjolöken. Täck ytan med skivad getost och strö på pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stannat ca 40 minuter. Servera pajen varm eller ljum.

Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »