Huldas getostpaj med pinjenötter

Ingredienser
Botten:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör i bitar
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kokta potatisar
1 stor purjolök
2 msk smör
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl gräddfil + ¾ tsk salt
150 g Chévre (getost)
2-3 msk pinjenötter eller grovhackade valnötter

Gör så här:
Kör smör och mjöl till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt minst 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 min i nedre delen av ugnen.

Skölj och skiva purjolöken, fräs den glansig och mjuk i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skiva den kokta potatisen och lägg ett tunt lager potatis i botten på pajskalet. Lägg purjolöken över. Vispa samman ägg, grädde, gräddfil och salt och häll över purjolöken. Täck ytan med skivad getost och strö på pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stannat ca 40 minuter. Servera pajen varm eller ljum.

Populära artiklar.



Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »