Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Aprikospaj

8-10 bitar

Ingredienser
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk kallt vatten

Fyllning:
2 burkar konserverade aprikoshalvor ca 400 g.
1 tsk malen kanel
1 ½ dl aprikosmarmelad
2 msk citruslikör, vitt vin eller vatten
½ dl mandelspån

Gör så här:
Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Stick botten med hjälp av en gaffel. Ställ i kylen i en timma.

Sätt ugnen på 200 grader. Häll av aprikoserna och låt dem rinna av.

Förgrädda pajskalet  i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Strö på kanelen och lägg på aprikoshalvorna med den kupiga sidan upp. Mät upp marmeladen och vätskan i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills marmeladen har smält.

Skeda den heta marmeladen över frukten. Spara ½ dl tills efter gräddningen. Strö över den flagnade  mandeln.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Värm upp den sparade marmeladen. Ta ut den nygräddade pajen ur ugnen och pensla den varma marmeladen över frukten. Ställ åter in pajen i ugnen och grädda ytterligare i ett par minuter.

Servera pajen med lättvispad grädde.

Populära artiklar.

Annons


Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »
Stäng meny