4-6 personer
Ingredienser
1 pkt jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
1 dl hackad paprika
3 msk olivolja
2 dl rågsikt
9-11 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet till fingertemperatur. Smula ned jästen, häll över litet av vattnet. Rör om tills jästen löst sig, häll sedan i resten av det ljumma vattnet.
Tillsätt därefter salt, paprika, olja, rågsikt och ungefär hälften av vetemjölet. Arbeta samman degen. Arbeta därefter in lite vetemjöl i taget tills degen släpper om degbunkens kanter.
Jäs degen i bunken i 30 min under bakduk.
Knåda ur all luft och forma den till en stor limpa. Lägg på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Läs under bakduk i 60 min.
Grädda i 200 graders värme i nedre delen av ungen i ca: 40 min.
Svalna under bakduk.