Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Mjölkchokladkaka

Ingredienser:
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning:
100 g mjölkchoklad

Garnering:
50 g mörk choklad

Tillbehör:
Vaniljglass

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet, blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalan och ställ den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikron eller i en kastrull med varmt vatten.

Klipp ett litet hål i ena kanten på påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan tillsammans med glass.

Populära artiklar.



Dikter till dopet

Dikt till dop

Dopdikt som du gärna får läsa upp vid dopet. Välj gärna en fin dikt när det är dags för dop. Du har här ett stort urval av dikter.

Läs artikeln »

Vårdukning

Material som används vid den här dukningen: Stearinljus, papperssnöre i olika färger, bast, rosa ståltråd, gräsfrö, blomnålar och papper. Ståltråd i olika färger kan varieras

Läs artikeln »