Mjölkchokladkaka

Ingredienser:
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning:
100 g mjölkchoklad

Garnering:
50 g mörk choklad

Tillbehör:
Vaniljglass

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet, blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalan och ställ den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikron eller i en kastrull med varmt vatten.

Klipp ett litet hål i ena kanten på påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan tillsammans med glass.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »
Danska namn

Danska namn

Här hittar du listor över de mest populära namnen i Danmark. Vi har publicerat listor över både danska pojknamn och danska flicknamn. Danska flicknamn I

Läs artikeln »