Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Mjölkchokladkaka

Ingredienser:
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning:
100 g mjölkchoklad

Garnering:
50 g mörk choklad

Tillbehör:
Vaniljglass

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet, blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalan och ställ den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikron eller i en kastrull med varmt vatten.

Klipp ett litet hål i ena kanten på påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan tillsammans med glass.

Populära artiklar.



Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »