Ingredienser:
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning:
100 g mjölkchoklad
Garnering:
50 g mörk choklad
Tillbehör:
Vaniljglass
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet, blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalan och ställ den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikron eller i en kastrull med varmt vatten.
Klipp ett litet hål i ena kanten på påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan tillsammans med glass.