Muffins med chokladbitar

Inskickat av Ellinor Roos

Ca 12 st

Ingredienser
125 g margarin el. smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vanillinsocker
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
75-100 gr hackad ljus el. mörk blockchoklad

Glasyr
2 dl Florsocker
2 msk vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 °C.
Smörj muffinsformar av metall väl elller ställ ut 12 st medelstora amerikanska muffinsformar på plåt.

Rör matfett och socker pösigt.
Tillsätt ägg, ett i taget, under omrörning.
Blanda vanillinsocker, mjöl och bakpulver.
Rör ner i äggsmeten omväxlande med mjölken.
Hacka chokladen (inte allt för små bitar) och häll i smeten.
Klicka i smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen 15- 20 min.

Låt svalna.

Sikta florsockret och blanda det med vattnet.

Dekorera med silverkulor, rosa el. blå nallar eller efter egen fantasi. Brun el. rosa florsocker finns att köpa i livsmedelsbutikerna för annan smak och färg.

För chokladmuffins – tillsätt 2msk siktad kakao med dom torra ingredienserna.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »